BIOGRAFIE

Mijn naam is Kathleen en ik ben geboren op 16 januari 1989 in Spijkenisse, onder de rook van Rotterdam. Van jongs af aan had ik al een passie voor paarden. Op mijn zevende begon ik met paardrijden en toen ik elf werd, kreeg ik mijn eerste eigen paard: Kendi (v. Daimler x Amulet x Lucky Boy XX). Sindsdien bracht ik meerdere paarden t/m ZZ zwaar-niveau uit. In mijn jeugd kwam ik ook uit in de nationale Junioren rubrieken.

Na mijn schoolperiode besloot ik verder te gaan in de paarden. In 2014 startte ik dit bedrijf en daarnaast behaalde ik mijn ORUN instructie diploma niveau 4. Omdat ik graag een opleiding wilde volgen die mij het stapje hoger kon helpen binnen de hippische sector, begon ik aan de HBO Equine Business & Economics. Na mijn eerste jaar op Hogeschool Van Hall & Larenstein in Wageningen, startte ik mijn stage bij Stal van Silfhout. Ik voelde me op deze stal ontzettend thuis en ik bleef dan ook als vaste groom van Diederik van Silfhout. Na een prachtige periode waarin ik o.a. mee mocht naar de Europese kampioenschappen in Aken in 2015 en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016, verhuisden mijn vriend en ik naar het zuiden van het land. Tegenwoordig wonen we het Brabantse Breda en werk ik full-time als fotografe. Ook ga ik geregeld mee op internationale concoursen als groom van de succesvolle para-amazone Sanne Voets.

Naast mijn werk als fotografe fok ik op kleine schaal dressuurpaarden onder de naam 'Noordenwind'. Hiervoor gebruik ik een aantal fijne sportpaarden. Efeera (Ster Sport Prok van Zjengis Khan x Montecristo x Nurprimus) maakte ik zelf zadelmak. Voor zij als fokmerrie werd ingezet, liep zij Z2 dressuur. Naast Eefje ben ik sinds 2018 in het bezit van Deja (Ster Ibop Prok van Florencio I x Flemmingh x Ferro). Mijn voormalig wedstrijdpaard Roco (Come Back II x Royal Z)  is inmiddels 24 jaar oud en geniet van zijn welverdiende pensioen.

Op de hoogte blijven van de merries en fokproducten van Noordenwind? Je kunt ons volgen op Instagram, via @noordenwind.dhb.