top of page

FOTOSHOOTS & PROMOTIE

Naast evenementenfotografie verzorgen wij beelden buiten de wedstrijdring. Voor een prachtige fotoshoot van jouw paard of pony ben je bij Kathleen van Winden Equestrian Photography aan het juiste adres. Wij lichten jouw paard niet alleen mooi uit, maar brengen  ook de band tussen mens en dier in beeld. Mooie momenten en herinneringen vereeuwigen, zodat ze een blijvend plekje bij jou aan de muur kunnen krijgen.

Wij verzorgen tevens verkoopreportages en fotograferen veilingen. Ook voor bijvoorbeeld hengstenbrochures kun je bij ons terecht. Bij de promotie van een paard is goed beeldmateriaal essentieel. Scherpe, goed belichte foto's die alle positieve eigenschappen van het paard naar voren brengen springen sneller in het oog en komen de professionaliteit ten goede.

FOTOSHOOTS

Wanneer je een fotoshoot bij Kathleen van Winden Equestrian Photo boekt, is alles mogelijk. Portretfoto's, standfoto's, beelden van vrij bewegen of onder het zadel. Foto's met zwarte achtergrond, of een mooie seizoensshoot bijvoorbeeld in de sneeuw, onder de herfstbladeren of tussen de bloemen. De complete reportage wordt volledig naar wens aangepast.

Locatie:


Een fotoshoot kan aan huis, maar natuurlijk ook op één van de vele mooie plekjes die Nederland rijk is. Zo zijn bijvoorbeeld de Drunense Duinen of het strand populaire locaties, maar dit kan ook een park of natuurgebied in de buurt zijn. Zelfs in de directe omgeving van stal kunnen mooie plaatjes geschoten worden.

 

Tijd:
 

De reportages gaan per 1½ uur. Hoe deze tijd wordt ingevuld, is geheel aan jou. Zo kunnen we bijvoorbeeld rijfoto's en portretfoto's verzorgen, of plannen we twee paarden in deze tijd in. Het is mogelijk om extra tijd bij te boeken, dit gaat per half uur.

Tarieven:

 

€ 100,- per 1½ uur (€ 25,- per extra ½ uur)

Deze prijs is inclusief:


- 70 tot 100 foto's van hoge kwaliteit om uit te kiezen
- Een persoonlijk webalbum
- 1 digitaal bestand in hoge resolutie naar keuze
- 5 digitale bestanden in lage resolutie naar keuze

Deze prijs is exclusief:


- reiskostenvergoeding

   ( € 0,19 per km retour vanaf Breda)
- eventuele extra nabestellingen

Fotoshootdagen:


Met de stal of de vereniging een fotoshootdag organiseren? Dat kan! Wanneer meerdere paarden op dezelfde dag ingepland worden, kun je profiteren van leuke kortingen.

Tips & tricks

Om de fotoshoot zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal voorbereidingen die je kunt treffen. Hier onder enkele tips.

  • Bedenk  goed in welke omgeving jouw paard het beste past. Soms is het met jonge of frisse paarden niet verstandig om de reportage op een grote zandvlakte te organiseren. Mochten de foto's bij stal worden gemaakt, ga dan alvast op zoek naar mooie plekjes.

  • Regel versterking. Het is altijd handig als je extra hulp hebt. Een assistent die bijvoorbeeld de aandacht van het paard trekt, kan een hoop tijd schelen. Heb je niemand die jou kan helpen? Geen probleem, maar sluit het even kort met ons, dan nemen wij assistentie mee.

 

  • Zorg dat het paard of pony netjes gepoetst en bij voorkeur gewassen is (met name witte voeten). Invlechten is netjes, maar hoeft zeker niet; doe wat bij je past. Een extra mooi effect is een beetje babyolie op de neus en rond de ogen van het paard, dit geeft hem of haar een chique en wakkere blik en brengt meer diepte aan in het hoofd op de foto. Ook een lakje olie op de hoeven geeft extra glans.

  • Verzorg het tuig goed en maak het bit schoon. Let op losse riempjes, dit kan het beeld verstoren. Wanneer je het paard met halster op de foto laat zetten, zorg dan dat het schoon is en het halstertouw erbij past. Let ook op dat de kleurencombinatie van bijvoorbeeld het dekje niet vloekt met de kleding van de ruiter of amazone.

  • Paarden zijn soms een onverspelbaar en een ongelukje zit in een klein hoekje. Neem een tas mee met daarin een borstel, natte doekjes en een handdoek om eventuele vlekjes weg te poetsen. Heb je zelf nette kleding aan dat makkelijk vies kan worden? Kleed je dan net voor de shoot om of draag iets over de nette kleding.

  • Wanneer de locatie in een bosrijke omgeving is, is het handig om anti-vliegenspray mee te nemen. Zo laten horzels en vervelende vliegen jouw paard met rust tijdens de shoot.

Fotoshoots

VERKOOP & PROMOTIEFOTO'S

  • Verkoop van sportpaarden

  • Hengstenbrochures & promotie

  • Veilingen

  • Productreclame

Bij de promotie van paarden is professioneel beeld een must. De markt verandert; online veilingen zijn populairder dan ooit en hengsten worden steeds meer online gekozen in plaats van dat fokkers de hengst in levende lijven zien, dit mede door de huidige coronacrisis.

 

Door alle positieve eigenschappen naar voren te brengen en het paard op zijn best te portreteren, worden foto's een waar visitekaartje. Dit springt sneller in het oog in hengstenbrochures, op verkoopsites en op social media. Dit geldt tevens voor het in beeld brengen van merken en producten. Daarom biedt Kathleen van Winden Equestrian Photo verkoop en promotiefoto's voor publicatie tegen scherpe prijzen.

Hieronder kun je enkele voorbeelden vinden van het werk dat wij reeds geleverd hebben.

Verkoop en promotie
bottom of page